מהדוגמאות למעלה אפשר להבין ששליטה לא מספקת בשפת גוף יכולה להסגיר את הרגשות שאתה בהחלט לא מעוניין לגלות. חוץ מזה יש רגעים בחיים שאתה חייב לשדר משהו מאוד מסוים ולא שום דבר אחר אם אתה רוצה להשיג את מה שאתה רוצה.
למשל, ראיון עבודה: אם אתה לא משדר ביטחון עצמי ומקצועיות יחד עם נעימות ורוגע, המעסיק האפשרי שלך יכול להתחיל לדאוג או לפקפק בך וזה בהחלט יכול להרוס את הסיכויים שלך להתקבל לעבודה משתלמת ורצויה עליך, נכון?
עוד דוגמא - פגישה עם בו או בת זוג חדשים. הרי כל כך הרבה יותר קל לדבר עם מישהו שמשדר רוגע וביטחון ללא דאגות או ספקות עצמיים. זה לא אומר שהם לא שם, רק שלא רואים או מרגישים אותם, זה הכל. וכידוע, זה אפשרי רק על ידי שליטה מצוינת בשפת הגןף שלך.
ממה מורכבת שפת גוף?
שפת גוף מורכבת מאוסף סימנים חיצוניים שמגיעים מחלקי הגוף השונים שלך:
- הפנים שלך כולל עיניים, שפתיים, מצח וסנטר.
זה כולל את המבט שבעיניים, כיוון ההסתכלות והתזוזה של העיניים. האם השפתיים לחוצות בקו דק? האם יש קווים על המצח או שהוא לא מקומט כלל. דברים קטנים, נכון, אולם ניתן לפרש אותם בדרכים שונות וזה מאוד טבעי עבור אנשים לתת פירושים להבעת פנים זאת או אחרת.
- מצב ותנועת הרגליים והידיים שלך
אפשר לראות לפי התנוחה אם האדם מרגיש בנוחות או שהוא לחוץ. האם הוא שולט בעצמו או הידיים והרגליים שלו זזים לכל כיוון ומסגירים אי-שקט או דאגה.
- תנוחת הגוף ומתח השרירים
גם כאן אפשר לגלות אם האדם מולך לחוץ או רגוע, אם יש לו ספקות או שהוא בטוח בעצמו ובמה שהוא אומר.
- מרכיבים אחרים נוספים...
כאשר מדברים על שפת הגוף, מדברים על מה רואים על האדם מבלי שמבטאים זאת במילים.
האם קשה לשלוט בשפת הגוף?
הבעיה המרכזית של שליטה טובה בשפת הגוף זה שאתה לא רואה את עצמך מהצד בדרך כלל, חוץ מלהסתכל במראה, כמובן. רוב האנשים לא משקיעים זמן בלבדוק איך הם נראים בכלל ואיך הם נראים כאשר הם מדברים על משהו או עם מישהו כדי לדעת מה רואה האדם השני.
הרי כדי לשלוט בשפת הגוף חייבים לדעת מה הגוף שלך עושה ברגע זה או אחר, להיות מודע לכל תנועה ושינוי בהבעה ולשנות אותם בזמן כדי לא להסגיר כלום החוצה חוץ ממה שאתה אכן מוכן לגלות.